Στις 30 Μαρτίου 2020 παρέλαβα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το δεύτερο λογοτεχνικό μου βραβείο από την συμμετοχή μου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος των Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού.

Πρόκειται για το Γ΄ Βραβείο Διηγήματος για το διήγημα με τίτλο:  «Φτερούγισμα ψυχής».

Είναι αλήθεια πως αν και το βραβείο μου έδωσε και πάλι μεγάλη χαρά και ενδυνάμωση, το παρέλαβα σε δύσκολους καιρούς.  Η πανδημία του COVID – 19 έχει δημιουργήσει παγκόσμια, μια  κατάσταση πρωτόγνωρη που δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει, ποιες θα είναι οι εξελίξεις, πέρα από τις δραματικές οικονομικές συνέπειες. Εντούτοις, συχνά το άγχος και ο φόβος είναι εξίσου σοβαρά με τις καταστάσεις. Ο φόβος για το «χειρότερο» είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο ανθρώπινης  χειραγώγησης. Λειτουργεί σαν δηλητήριο που παραλύει τη δράση και οδηγεί στην απόλυτη αδράνεια.

Γι αυτό, ας ενεργοποιήσουμε τη λογική μας ενάντια στο φόβο. Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία, την υπομονή, την ελεγχόμενη αισιοδοξία μας. Ας είμαστε αλληλέγγυοι στους άλλους. Ας προσπαθήσουμε να τηρούμε σωστά τις κατευθυντήριες οδηγίες και ας « μείνουμε μέσα». Είναι ο καλύτερος τρόπος αφενός για να προστατευθούμε, αφετέρου να περιορίσουμε την εξάπλωση και να μειώσουμε τις απώλειες. Μένουμε μέσα και αξιοποιούμε τον χρόνο διαβάζοντας και δημιουργώντας.