Βάσω Σίδη

Αφοι Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Η ζωή είναι στιγμές, στιγμές στο διάβα των εποχών!

«Μη ζητάς να έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλεις εσύ, αλλά να τα δέχεσαι όπως έρχονται» (Επίκτητος).

Ο άνθρωπος έχοντας πίστη στον εαυτό του και πυξίδα τα συναισθήματά του βρίσκεται σε μια διαλεκτική σχέση με τη φύση ακολουθώντας τις εναλλαγές μέσα στον κύκλο της ζωής. Αυτές οι εναλλαγές του διδάσκουν, πώς πάντα μετά το σκοτάδι της νύχτας ανατέλλει ο ήλιος και το φως της μέρας. Η αυγή σηματοδοτεί ένα καινούργιο ξεκίνημα. Και ο καθένας μαθαίνει τις αντοχές του, δαμάζει τους φόβους του, χτίζει τον εαυτό του με υπομονή και προχωρά. Γιατί είναι σπουδαία και απίθανη η ζωή καθώς προϋποθέτει μια σειρά από πιθανότητες Υπάρχει μονάχα η προσπάθεια να την εκμεταλλευτεί ο καθένας με τον τρόπο που της αξίζει. Γιατί είναι δώρο πολύτιμο κι ανεκτίμητο. Γι αυτό:

«Βίωσε τη ζωή σου με όλους τους δυνατούς τρόπους. Δοκίμασε το καλό, το κακό, το πικρό, το γλυκό, το σκοτεινό, το φωτεινό, το καλοκαίρι, το χειμώνα…… Η ζωή είναι ένα ποίημα που θα συνθέσουμε, ένα τραγούδι που θα τραγουδήσουμε, ένας χορός που θα χορέψουμε»(Osho)

Οι «Στιγμές στο διάβα των εποχών» είναι η πρώτη ποιητική μου συλλογή. Κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο του 2020 (Αφοι Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε).

Καθώς η ανθρωπότητα συνεχίζει να διανύει μια σκοτεινή περίοδο της ιστορίας της, πιστεύω ότι η ποίηση είναι λυτρωτική. Μπορεί να μυήσει τον αναγνώστη σε μια αλλιώτικη ομορφιά, να τον βοηθήσει να αγκαλιάσει τα συναισθήματά του, να τον οδηγήσει σε αναστοχασμό!

Διάλεξα τη σημερινή μέρα για να παρουσιάσω το βιβλίο μου γιατί η 21η του Μάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Ευχαριστώ τους φίλους μου, γιατί χωρίς τη ζεστή ενθάρρυνσή τους, οι στίχοι μου θα βρισκόταν ακόμα στα συρτάρια του γραφείου. Από καρδιάς ευχαριστώ τον εκδότη και επιμελητή της έκδοσης κ. Γιάννη Κυριακίδη. Και τελευταία αλλά πρώτη ουσιαστικά, ευχαριστώ την οικογένειά μου, που είναι πάντοτε δίπλα μου, με αγκαλιάζει και με στηρίζει.