«Το μακρύ ταξίδι μέσα στη νύχτα – Επιστροφή στο φως» ( εκδόσεις iWrite – Πηγή, Δαιδάλεος), η βιωματική νουβέλα που αναφέρεται στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και κυκλοφόρησε στα τέλη του Μαΐου 2019, είναι προτεινόμενο για τα βραβεία βιβλίου Public 2020 στην κατηγορια Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία.

Ο αναγνώστης έως τις 12 Ιουλίου μπορεί να ψηφίσει το βιβλίο «Το μακρύ ταξίδι μέσα στη νύχτα – Επιστροφή στο φως» μεσα απο τη σελιδα των βραβειων Public 2020.

«Το μακρύ ταξίδι μέσα στη νύχτα» είναι ένα ταξίδι αναζήτησης μέσα στα σκοτάδια της νύχτας, της παιδικής αλήθειας και κατανόησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Αν και η αρρώστια εξακολουθεί να ανατρέπει την καθημερινότητα των ασθενών και των οικογενειών τους, το μήνυμα είναι ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι η «επάρατος», αφού σε σημαντικό ποσοστό είναι ιάσιμος.

Το βιβλίο, μέσα από παιδικές αφηγήσεις, πραγματεύεται με ευαισθησία ένα δύσκολο θέμα και βοηθά τους αναγνώστες να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν την πραγματικότητα αυτών των παιδιών. Έτσι θα μπορέσουν να απαλλαγούν από αρνητικές συμπεριφορές, ηθελημένες ή αθέλητες.

«Το μακρύ ταξίδι μέσα στη νύχτα», στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας των παιδιών και των οικογενειών τους και ζητά την στήριξη των αναγνωστών του με την ψήφο τους γιατί έχει φωνή. Κι αυτή η φωνή θέλει να ακουστεί δυνατά!

Βάσω Σίδη – Φραγκανδρέα