Βάσω Σίδη

Αφοι Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Το βιβλίο μου με τίτλο « Η ζωή είναι μαγική» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αφοι Κυριακίδη τον φετινό Απρίλη και τούτο με γέμισε χαρά.

Όμως ήδη, από τις αρχές του περασμένου Μάρτη, τίποτε δεν είναι το ίδιο. Όλη η υφήλιος μαστίζεται από τούτον τον μικρό – άγνωστο, άτιμο ιό που τον λένε κορωνοϊό. Πάγωσαν/νεκρώθηκαν τα πάντα. Άνθρωποι προσβάλλονταν και οι ευάλωτοι από αυτούς κινδύνευαν ή έχασαν  δυστυχώς τη μάχη. Οι άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα, αποφεύγοντας ο ένας τον άλλο, αγκυλωμένοι από τον φόβο.

Τώρα, έχει ήδη ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα. Όμως, παρά την ελεγχόμενη αισιοδοξία μας εξακολουθούμε να φοβόμαστε για τι μπορεί να συμβεί στην πορεία. Άλλωστε η ζωή μας αποδεικνύει κάθε στιγμή πως είναι ανατρεπτική. Είναι κομμάτια από φως και σκοτάδι που αέναα εναλλάσσονται.

Πιστεύω ότι στους δύσκολους καιρούς, στο παράξενο καλοκαίρι που ξεκινά, το βιβλίο μου: «Η ζωή είναι μαγική», θα μπορούσε να γίνει μια καλή συντροφιά και συνάμα ένα βοήθημα για τον αναγνώστη. Μέσα στις μικρές του ενότητες αναλύονται έννοιες και θέματα που μας απασχολούν και κάποιες φορές μας ταλανίζουν. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα αναγνωρίσει δικά του βιώματα, έτσι ώστε να διαχειριστεί καλύτερα την καθημερινότητά του και αποτελεσματικά τα συναισθήματά του. Είμαστε πλασμένοι για να προχωράμε στις εναλλαγές της ζωής και πάντα να ακολουθούμε τα όνειρά μας.

Παραθέτοντας ένα απόσπασμα από την εισαγωγή καταλήγω πως: Η ζωή είναι μαγική. Το μόνο αληθινό είναι πως τίποτε από αυτά που ζούμε δεν αξίζει αν δεν αγγίξει την καρδιά μας.

«….Είναι αλήθεια πως οι προσδοκίες, μπορεί να σε οδηγήσουν σε λανθασμένες διαδρομές, ώστε να  προσπεράσεις  όλα εκείνα τα μικρά, τα αγαπημένα και τ’ ασήμαντα που ομορφαίνουν τη ζωή!  Να θυμάσαι όμως, πως η αληθινή χαρά πηγάζει από την προσωπική ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση όλων αυτών που με κόπο έχτισες στην πορεία σου. Το παρελθόν σου καθορίζει αυτό που είσαι σήμερα. Για να προχωρήσεις φυλάκισε στην ψυχή μνήμες και συναισθήματα, όμορφα κι άσχημα και μην επιτρέπεις να σε επηρεάσουν.  Το μέλλον δεν το γνωρίζεις γι αυτό ζήσε στο εδώ και τώρα. Η μοναξιά είναι σκοτάδι κι απουσία. Αυτή όμως θα σε οδηγήσει στην πολύτιμη αυτογνωσία. Μέσα από τη σύνδεση με τον εσωτερικό σου εαυτό θα τον αγαπήσεις. Έτσι, θα μπορέσεις να ανακαλύψεις εκείνο το μονοπάτι που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερο άτομο, αξιοποιώντας τις εμπειρίες σου… Προσπάθησε να μην αναλώνεσαι  σε αναλύσεις, κριτικές και αυτοκριτικές που σε κρατούν δέσμιο. Περιόρισε τον εγωισμό και την αυστηρότητα. Ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο να σκέφτεται και ν’ αναγνωρίζει τα λάθη του…».