Η ζωή ξέρει τι κάνει.

« Η ζωή ξέρει τι κάνει. Ξέρει τι φέρνει, ξέρει τι παίρνει πίσω. Γι αυτό, μη μετανιώσεις για τίποτε. Ποτέ! Μονάχα για την αδράνεια»
( Κωνσταντίνος Καβάφης)

Στον απόηχο της χθεσινής παρουσίασης των: «9 γυναικών»….

 Με βαθιά συγκίνηση αλλά και τη χαρά της αποδοχής. Γιατί, η συγγραφή είναι ιστορία μοναχική, όμως το κάθε βιβλίο περιμένει τους αναγνώστες του.

                                           

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς αγαπημένους συγγενείς, συναδέλφους, αγαπημένες φίλες και αγαπημένους φίλους μου που με τίμησαν με την παρουσία τους και ζέσταναν τη ψυχή μου.

 «Αξίζει να ζεις», ψιθυρίζω στον εαυτό μου, για να νιώθω τούτη τη συγκίνηση. Να έρχομαι σε επαφή με το συναίσθημά μου, να το αγκαλιάζω. Να νιώθω τη ζεστασιά αυτής της μοναδικής επικοινωνίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπέροχους ανθρώπους που μίλησαν για το βιβλίο μου: στον αγαπημένο μου φίλο Αλέξανδρο Σταματουλάκη -γιατρό/συγγραφέα/ παραγωγό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, που  με το πνεύμα και την ευρυμάθειά του έκλεψε τις εντυπώσεις  – και τις αγαπημένες μου: Μαρία Καπερώνη – κλινική ψυχολόγο που μίλησε για τη θέση της γυναίκας διαχρονικά αναφερόμενη στις ιστορίες των εννέα γυναικών-, Αθανασία Νούνη – εικαστικό που φιλοτέχνησε τις θαυμάσιες γυναίκες του εξωφύλλου και του οπισθόφυλλου -Κατερίνα Φωτιάδου – ηθοποιό, που παρουσίασε αριστοτεχνικά έναν μονόλογο. Σας ευχαριστώ όλους πολύ!

                                                      

Ευχαριστώ τους εκδότες μου, τον Γιάννη και τον Τάσο Κυριακίδη για την άρτια επιμέλεια!

Και τέλος, πρώτα και πάνω από όλα την οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου! Τον σύντροφό μου που μοιραστήκαμε και μοιραζόμαστε τόσα πολλά και την μοναχοκόρη μου, που της αφιερώνω κι αυτό το βιβλίο.

                         

Τελειώνω μ’ ένα μικρό απόσπασμα  από το βιβλίο μου:

«Χαμογελά. Το ξέρει από διαίσθηση πως όλες θα είναι εκεί! Η ψυχή της Μελίνας σίγουρα θα πεταρίζει ευτυχισμένη που κάποια κομμάτια της ταραγμένης της ζωής μπήκαν σε μια νουβέλα…..»

Σας ευχαριστώ όλους πολύ!

7 Μαΐου 2023 – Βάσω Σίδη

Προτεινόμενα Άρθρα